Tygodniowe menu

JADŁOSPIS


przedszkole

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIE-DZIAŁEK

22.06.2020.

Pieczywo mieszane z masłem, szynka , pomidor, rzodkiewka, ogórek, Chleb wieloziarnisty z dżemem’’Łowicz’’ owoce100%, zupa mleczna z płatkami owsianymi, herbata z cytryną.

Mleko, jabłko, woda mineralna,

Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami i wędliną.

Makaron ‘’Lubella’’ – morska muszla z sosem truskawkowym.

Kompot , kiwi.

Chleb mieszany z masłem, żółty ser tarty pomidor, ogórek zielony,rzodkiewka herbata z cytryną.

WTOREK

23.06.2020.

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z szynki,jaj,ogórka kiszonego z jogurtem naturalnym.Chleb wieloziarnisty z masłem i dżemem ‘’Łowicz’’owoce 100%, herbata z cytryną, kawa zbożowa.

Mleko, woda mineralna, jabłko

Zupa kalafiorowa z ziemniakami i natką pietruszki.

Gulasz wieprzowy, kasza jaglana na sypko surówka z marchewki i ogórka konserwowego.

Kompot , banan.

Budyń śmietankowy ‘’Winiary’’ z malinami, herbata z cytryną , baton z masłem.

ŚRODA

24.06.2020.

Pieczywo mieszane z masłem,pasta z białego sera ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym, pomidor, rzodkiewka, ogórek zielony.

Chleb kukurydziany z masłem i dżemem 100%, herbata z cytryną, kakao.

Mleko, woda mineralna, jabłko.

Krupnik z kaszy orkiszowej z zieloną pietruszką i fasolką szparagową.

Kotlet z filetu kurczaka, ziemniaki,marchewka z groszkiem.

Kompot , arbuz .

Ciasto marchewkowe, herbata miętowa ‘’Herbapol’’, kawa zbożowa.

CZWARTEK

25.06.2020.

Pieczywo mieszane z masłem, szynka, pomidor,zielony ogórek, rzodkiewka. Chleb graham z masłem, dżemem 100%, herbata z cytryną, kawa zbożowa.

Mleko, woda mineralna,jabłko.

Zupa kalarepowa z ziemniakami i natką pietruszki .

Risotto(ryż brązowy) z mięsem i warzywami.

Kompot, melon.

Koktajl bananowo – truskawkowy na maślance (wyrób własny), chrupki kukurydziane, herbata z cytryną.

PIĄTEK

26.06.2020

Pieczywo mieszane z masłem, jajko(wolny wybieg)gotowane, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka. Chleb wieloziarnisty z masłem,dżem, herbata z cytryną, kakao.

Mleko,jabłko,woda mineralna.

Zupa grysikowa z zieloną pietruszką i kalafiorem.

Paluszki z filetu rybnego, ziemniaki, sałatka z białej młodej kapusty.

Kompot , gruszka.

Herbatniki wielozbożowe, herbata żurawinowa ‘’Herbapol’’, kakao.


Przewiń do góry